TOEKOMSTIGE EVENEMENTEN

Music Teachers on Tour

Music Teachers on Tour zal door Zambia reizen met een duidelijke missie – jongeren ondersteunen en inspireren door muziek en hun creativiteit en enthousiasme een boost geven! Dit zal eveneens een positief effect hebben op hun schoolprestaties, sociale contacten en zelfvertrouwen.

Kinderen en jongeren in Zambia hebben nauwelijks toegang tot muziekeducatie en de middelen zijn schaars. Doorheen de Jaren heeft de Nieuw Apostolische Kerk jongerenorkesten ontwikkeld in de grotere steden zoals Lusaka en Ndola en stellen zij instrumenten ter beschikking. Helaas is het aantal instrumenten niet toereikend en ook materialen zijn niet beschikbaar of enkel aan heel hoge prijs. Op het platteland is muziekonderwijs helemaal niet beschikbaar.

Music Teachers on Tour zal naar Zambia reizen om kinderen en jongeren te helpen met deze uitdagingen. Niet alleen zullen educatieve activiteiten voorzien worden, ook wil de groep muziek meer toegankelijk maken door nieuwe muziek, materialen, boeken en leermethodes aan te bieden.

NDOLA

Music Teachers on Tour start haar missie in Ndola, in het Noorden van het land. Hier zal zij aan de muzikanten in deze streek een intensieve muzikale week aanbieden onder de naam ‘Ndola Music Academy 2020’ – een combinatie van individuele coaching en orkestsessies.

De groep zal eveneens proberen benodigdheden, studiemateriaal, ed. te voorzien voor deze enthousiaste groep van muzikanten. Deze muzikale week komt tot stand in samenwerking met Switch Music Academy en Simba International School.

LUSAKA

Music Teachers on Tour vervolgt haar project in de hoofdstad, Lusaka. Hier zal de groep samenwerken met het orkest en de koren van de Nieuw Apostolische Kerk. Het orkest in Lusaka ontstond in de jaren ‘90 met ongeveer 15 muzikanten die voornamelijk blokfluit speelden. In die periode was er 1 blokfluit beschikbaar per 9 muzikanten.

De groep kreeg meer aandacht, nieuwe blokfluiten werden voorzien en grotere instrumenten werden aan het orkest toegevoegd. Het orkest bleef groeien en telt momenteel meer dan 250 muzikanten in symfonische bezetting.

MFUWE

De laatste halte van de groep zal Mfuwe zijn, langs het South Luangwa National Park. Het dorpje, dat helemaal niet mee geniet van het toerisme van het Nationaal Park, leeft ver onder de armoedegrens en de meeste faciliteiten zijn er onbestaande. Met de hulp van o.a. Rotary International werden scholen gebouwd en verbeterd, waaronder de ‘Uyoba School’. Lokaal werden er initiatieven opgestart om de kinderen de Engelse taal eigen te maken om zo het secundaire onderwijs voor hen toegankelijk te maken en hen hierdoor een kans te geven op een betere toekomst.

‘Music Teachers on Tour’ wil haar steentje bijdragen door de kinderen muzikale workshops te geven en hen zo te stimuleren in creativiteit, coördinatie, teamwork, maar ook door het betrekken en trainen van de lokale leerkrachten.

STEUN HET PROJECT

WORD VRIJWILLIGER

Heb je wat vrije tijd en wens je ons te helpen op een van onze events of activiteiten, neem dan contact met ons op!

DOE EEN GIFT

Indien u ons wil ondersteunen aan de hand van een gift, kan dit door overschrijving op volgend rekeningnummer BE67 7512 1018 4387.

Indien u ons project als bedrijf wil sponsoren, neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze sponsorpakketten.

DONEER EEN INSTRUMENT

Heeft u nog een oud (orkest-)instrument op zolder liggen? Maak er een kind in Zambia blij mee en doneer het aan ons project.

We brengen je in contact met het kind dat het instrument zal bespelen, zodat je weet waar je instrument een tweede leven heeft gekregen. Muziekmaterialen zoals rietjes of snaren zijn ook welkom!

Onze Sponsors

Nelissen Verzekeringen
Simba International School
Adams
Academy of Music